Vi benytter os af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere!

Ok

Båden

Fra praktisk sejlads til konkret kompetenceudvikling

Det er sjovt at sejle! Det kræver ingen forudsætninger at starte på M/S Sixtus, og vi forventer ikke, at du ender som kaptajn. Meget af undervisningen vil foregå på vandet, hvor du bl.a. lærer at sejle, navigere, lægge til kaj og aflæse havnetrafikken. I regn og rusk bliver vi sat på prøve af vejrets kræfter. I klart vejr kan vi sejle længere ture og fiske fra båden, og en klar solskinsdag kan vi spontant tage motorbåden og sejle rundt i Københavns kanaler efter is.

 

På båden lærer de unge at sejle, navigere, lægge til kaj og aflæse havnetrafikken. I fællesskab har de ansvar for en lang række opgaver, der kræver at de koordinerer brugen af samme udstyr og  arbejdsplads. Når alle ved, hvad de skal lave og har et ansvarsområde glider arbejdet let og stemningen bliver afslappet. Atmosfæren er venlig med snak og jokes. På M/s Sixtus bliver de unge i stand til både fagligt og menneskeligt at klare hverdagen til søs. 

Forløbet om sejlads handler på det praktiske niveau om at kunne håndtere et skib, navigere, kunne søredning, assistere på havnen og læse vejret, men handler i lige så høj grad om at træne de unge i kommunikation, fleksibilitet, lydhørhed og ikke mindst samarbejde.

 

Undervisningen omfatter:

·      Praktisk sejlads med motor, sejl og åre

·      Navigation med mulighed for at få duelighedsbevis

·      Praktisk sømandsskab og skibsvedligeholdelse

·      Søredning, søsikkerhed og kendskab til redningsmidler

·      Meteorologi og aflæsning af vejret

·      Førstehjælp og arbejdssikkerhed

·      Værktøjslære, vedligeholdelse og opbevaring

·      Radio, kommunikation og dansk

·      Brand, røgdykning, fysik/kemi og klatring

 

Omkring båden foregår der flere slags læring. Selvfølgelig den helt praktiske med at sejle, navigere og mestre en båd. Derudover har opgaverne også en social betydning. De mange læringspotentialer, skaber tilsammen mulighed for forskelligartede forvandlinger i de unges selvudvikling.