Maden

MADEN en vigtig del

 

Køkkenet er ligesom båden fuld af energisk aktivitet med forskellige dele af flere opgaver i spil på samme tid. 400 forskellige retter er hvad de unge kommer til at lave i køkkenet på ms SixTUs. Med en erfaren kok som underviser, lærer de unge håndværket fra bunden, at håndtere råvarer og tilberede og servere alt fra hverdagsretter til større festmenuer.

 

I et køkken er samarbejde og fællesskab to vigtige ingredienser. Vi laver mad fra bunden til hinanden og spiser den sammen hver dag.

 

Køkkenets produktion er et vigtigt tilskud til den fælles daglige frokost hvor alle spiser sammen. Måltiderne tilberedes i køkkenet af en gruppe unge i tæt samarbejde med underviseren.

 

Fællesspisningerne er et af de steder og en af de anledninger, hvor ms SixTUs skaber sin generelle sociale praksis, det samvær, der knytter skolen sammen. Dette er med til at opbygge en fælles ånd og et fælles ansvar for det at skabe i fællesskab. Når man blive stolt og føler en fælles styrke, giver det rum til at man kan ændre sig, både i selvværd og selvrespekt.

 

I køkkenet er de unge selv med til at tilrettelægge ugens menu ud fra årstidernes udbud af råvarer. De lærer om sund kost og kostens betydning for at have det godt. De lærer at håndtere fødevarer, hygiejne, at tilberede maden og rydde op.

 

I køkkenet underviser vi i:

 

·      Madlavning og kendskab til råvarer, sæsoner og arter

·      Tilberedningsmetoder – kogning, stegning, braisering etc.

·      Kost, sundhed og fødevarer

·      Bagning af brød, kage og tærter og andet hjemmebag

·      Syltning, saltning og anden konservering

·      Indkøb, logistik, budget og økonomi

·      Planlægning af events og selskaber

·      Borddækning, dekoration og servering

·      Køkkenhygiejne. Der tilbydes hygiejnebevis på både basis og certificeringsniveau

·      Rengøring af køkken og maskiner samt tøjvask 

 

Køkkenet er ms SixTUs’ hjerte. Det er her vi samles flere gange om dagen, her vi får energi og her vi slapper af med en kop kaffe om eftermiddagen.