Vi benytter os af cookies. Ved fortsat brug af hjemmesiden accepteres anvendelsen af cookies. Læs mere!

Ok

Til eleven

DE UNGE

Kan du lide mad? Synes du det kunne være fedt at sejle din egen båd? Og vil du gerne udfordres? Så er M/S Sixtus noget for dig.

 

Vi tilrettelægger STU-forløb der passer til dine drømme og forudsætninger. Det er vigtigt, for det er din uddannelse, dine drømme og dit liv vi arbejder med.

 

HOLMEN

Lige ved vandet og ti minutter fra København ligger M/S Sixtus på Holmen, der i mange hundrede år har været hovedbase for den danske flåde. Omgivet af havet, højt til himmelen, med plads til store armbevægelser og tæt på byen. En bedre beliggenhed findes ikke. Her tilbyder vi STU-forløb med fokus på sejlads og mad, udvikling og læring og frem for alt samarbejde og venskab.

 

BÅDEN

Det er sjovt at sejle! Det kræver ingen forudsætninger at starte på M/S Sixtus og vi forventer ikke, at du ender som kaptajn. Vi vil typisk bruge tre timer i båden om dagen. Ud over underviseren, vil der være omkring seks elever på båden, der skal få den sikkert frem. Meget af tiden vil foregå på vandet, hvor du bl.a. lærer at sejle, navigere, lægge til kaj og aflæse havnetrafikken. I regn og rusk bliver vi sat på prøve af vejrets kræfter. I klart vejr kan vi sejle længere ture og fiske fra båden. Og en klar solskinsdag kan vi spontant tage motorbåden og sejle rundt i Københavns kanaler efter is.

 

MADEN

400 forskellige retter er hvad du kommer til at lave i køkkenet på M/S Sixtus. Vi kommer gennem alt fra danske klassikere til madretter fra hele verden. Med en erfaren kok som underviser, lærer du håndværket fra bunden, at håndtere råvarer og tilberede og servere alt fra hverdagskost til større festmenuer. I et køkken er samarbejde og fællesskab to vigtige ingredienser. Vi laver mad fra bunden til hinanden og spiser den sammen hver dag.

 

VERDEN

Ud over de praktiske færdigheder på båden og i køkkenet, tilbyder vi undervisning i svømning, styrketræning, røgdykning, førstehjælp, klatring, motorlære, økonomi og ernæring samt dansk, engelsk og matematik.

 

HER ER ALLE LIGE

På M/S Sixtus er der plads til alle.  Vi lægger vægt på samarbejde og det gode kammeratskab. Det opstår når vi skal løse en praktisk opgave og har det sjovt sammen. I køkkenet og i båden kommer du til at samarbejde med andre unge, der deler dine interesser. Og i fællesskabet, omkring de praktiske opgaver lærer du ud over det faglige, både dig selv og de andre at kende.

 

Alene kan vi meget, sammen kan vi alt.